"Лятно кино" ще остави "Стъпки в пясъка"

Чии са стъпките в пясъка ще можем да разберем на 28 август 2014г. ( четвъртък ) от 20.30 часа пред източния вход на община Първомай.  Тогава  „Лятно кино“ ще ни предложи поредния българския игрален филм под звездите.

"Стъпки в пясъка" – е реална история. Хиляди са българите, заминали да търсят щастието в САЩ. „Стъпки в пясъка“ е историята на българския емигрант Слави, който живее в Чикаго. Той разказва съдбата си на Ивайло Христов, който пък решава да я заснеме на филм, става сценарист и режисьор и така се появява "Стъпки в пясъка".

Като дете и тийнейджър Слави живее във Видин и е лудо влюбен в приятелката си Нели. Минават години, двамата порастват, той влиза в казарма, а тя заминава за София да следва медицина. Срещат се отново след година и половина, когато се оказва, че Нели не само не го е дочакала, но е и тръгнала с един от най-добрите му приятели.

"Когато ми стане тъпо, просто бягам" – една от култовите реплики на главния герой в лентата. Слави решава да избяга зад граница. Успява да стигне до Австрия, където късметът му се усмихва и среща стар познат от казармата. Следва поредно любовно разочарование и поредно бягство. В САЩ започва от нулата, но американската мечта проработва и за него.

Филмът разказва за това какво го кара да си спомни за България и да предприеме пътуване до родината. Лентата е изключително увлекателна и истинска. Слави не веднъж си задава въпроси, които всеки от нас на някакъв етап от живота си си е задавал. Въпреки че сюжетът е подчертано драматичен, на моменти спокойно ще си се посмеете в следствие на автентични български лафчета.

В ролята на Слави влиза талантливият Иван Бърнев, а Нели се играе отЯна Титова. Сред останалите звездни имена, взели участие във филма, открояваме Асен Блатечки, Деян Донков, Карла Рахал, БАшар Рахал, ще си спомним и за големия Велко Кънев, за който това е последен филм.  Премиерата му в киното е на 28.01.2011 г. Оператор е Емил Христов. Музиката във филма е композирана от Петя Диманова. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини