Рейтингът на Владимир Путин отбеляза нов рекорд

Рейтингът на руския президент Владимир Путин отбеляза през август нов рекорд - 87% от руснаците са доволни от дейността му. Това е най-високото ниво от 6 г.
Данните за рейтинга на руския държавен глава са от допитване на центъра "Левада", цитирани от АФП и БТА.

87 на сто от запитаните подкрепят действията на държавния глава - това означава 22 пункта покачване от януари т.г. Броят на недоволните от дейността на Путин е спаднал от 34 процента през януари на 13 процента през август.

Популярността на руския държавен глава почти е стигнала върховата си точка от времето на руско-грузинската война през 2008 г., когато бе скочила на 88 процента. Откакто Русия присъедини Крим през март, президентският рейтинг надхвърля 80 на сто. На практика той никога не е спадал под 60 процента след 2000 г., когато Владимир Путин пое властта в страната, напомня агенцията.

Рейтингът на премиера Дмитрий Медведев също се е покачил през август на 71 процента срещу 48 на сто през януари. Според 66 на сто от анкетираните Русия се развива във вярната посока (43 на сто от януарските отговори), а 19 процента мислят обратното (41 процента през януари).

В края на юли проучване на провластовия център ВЦИОМ показа, че хората в Русия са по-щастливи отвсякога досега. Нивото на задоволство сред населението бе достигнало 79 на сто - исторически връх, отбелязва АФП.

Скорошни допитвания установиха, че жителите на Русия не се боят от санкциите срещу федерацията. Според икономисти ефектът от тях няма да бъде усетен веднага сред населението, допълва агенцията.

В отговор Москва забрани за една година вноса на селскостопански продукти от САЩ и вноса на плодове и зеленчуци от Европа. Забраната засяга САЩ, ЕС, Швейцария, Норвегия, Канада, Австралия.

Ден по-рано Владимир Путин поръча на руското правителство да разработи мерки в отговор на западните санкции срещу Русия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини