Препоръка от ЕВН: Проверявайте всеки ден на сайта ни дали няма да ви изключим тока

По повод запитвания на сайта ни дали не е възможно ЕВН да уведомява чрез нас за графика за плановото изключване на тока изпратихме писмо с подобна молба до пресцентъра на дружеството. Оттам получихме следния отговор:

„Във връзка с отправената молба Ви информираме - както и Вие сте посочили, че тази информация бихте могли по всяко време да следите на нашия сайт: www.evn.bg. Там има специална секция за плановите изключвания, имайки предвид важността на темата за всеки клиент. Съзнаваме, че темата е чувствителна, но това е единственият възможен технически начин да се работи по мрежата и съоръженията с цел профилактика и подобряване качеството на електрозахранване именно за всеки потребител.“

По нататък следват указания къде и как можете да получите информацията. От което следва, че всеки добросъвестен платец на дружеството, ако не иска да се окаже с размразен фризер заради планово изключване на тока и профилактика, трябва да си отвори сайта на ЕВН и да се информира. Следвайки указанията преглеждаме публикуваната таблица и откриваме това:

На посочените адреси и периоди клиентите на EVN Bulgaria ще бъдат без електрозахранване поради планирани ремонти:

Област ПЛОВДИВ

КЕЦ       Х-48 ПЪРВОМАЙ

Адрес(и)            С.ЖЪЛТ КАМЪК, С.УЗУНОВО, С.ТРИ МОГИЛИ, С.БОР, С.ПАНИЧКОВО, С.НОЧЕВО, С.ЙОНЧЕВО

Срок на изключването от / до                08:00 - 16:00

Дата(и) на изключването         14.07.2014 до 15.08.2014

КЕЦ означава Клиентски енергоцентър и както забелязвате в КЕЦ Първомай са включени и населени места, които са далече от Първомай. По - интересен е реда, в който е записан периода: от 14 юли до 15 август!!!!!!!

Няма да си правим труда да коментираме това уточнение- цял един месец можете да живеете с едно на ум – в работно време между 8:00 и 16:00 може да останете без ток.

А иначе в сайта е записано и още нещо: „При планирано прекъсване на захранването с електрическа енергия EVN ЕР уведомява потребителите си чрез писмено съобщение в местен всекидневник не по-малко от 7 (седем) дни предварително за времето и продължителността на преустановяване или ограничаване на преноса на електрическа енергия. Съобщение се поставя и на входа на клиентския имот, където това е възможно.“

Попитахме и дали не е възможно  позовавайки се на това съобщение да очакваме информация, която да публикуваме за нашите читатели. Отговор все още няма. Така че, всички вие можете да се възползвате от посочения интернет адрес: http://www.evn.bg/getdoc/dd402ac9-b5bb-42ca-a103-40eff2225bef/PlizkEl--Energija.aspx

А ако нямате време да търсите, обадете се на 0700 1 7777 –денонощен телефон за обща информация и справки. Питам се, какво ще стане, ако  само в един единствен ден решим да проверим всички абонати точно кога ще спира тока в дома ни.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини