Опасно за пешеходците -черно BMW върти гуми

Пореден сигнал за опасно поведение на пътя получихме на редакционната поща. В него наш читател пише:

„Искам да обърнете внимание на моя сигнал. Всеки ден след 18 часа абсолютно ежедневно черно BMW 320 с две врати започва да “върти гуми” и да се движи с несъобразена скорост, застрашавайки живота на гражданите. Тези действия се извършват на кръстовището до автокомплекс „Русат“. „

По нататък в писмото си нашият читател разказва, че в петък нещастният случай се е разминал на косъм. Шофьорът в последния момент е забелязал група деца и с много късмет е успял да отклони автомобилът и да не ги блъсне.

Един от свидетелите на този случай е звънял на 112 и както може да се очаква на този телефон не е получена желаната реакция, тъй като това е телефон за спешни повиквания. Той е въведен, за да улесни достъпа до службите за спешно реагиране при извънредни ситуации. В случая не става въпрос за извънредна ситуация.

От редакцията препратихме сигнала към полицията и попитахме как трябва да се постъпи ако забележим поведение, несъвместимо със закона. Оттам ни посъветваха в такива случай да се обръщаме директно към тях на телефон 0336 622 11. В същото време оттам обещаха да обърнат внимание на сигнала и да реагират, ако се налага.

Имейлът на parvomai.net често се превръща в кутия за оплаквания. Благодарим на всички наши читатели за доверието и съжаляваме, че в много от случаите решението не зависи от нас. Подкрепяме ви и сме уверени, че това са първите стъпки към гражданско общество, което е готово да се бори с нарушенията на закона и нередностите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини