6 сесии, 74 решения, 131 предложения отчете Председателят на ОбС

74 решения е взел Общински съвет – Първомай през първото полугодие на 2014 година. Отчетът беше подготвен и представен от председателя на местния парламент по време на последната редовна сесия. В него се казва още, че в периода са проведени 6 редовни сесии, направени са 131 предложения от кмета, заместниците и граждани, разгледани на 48 заседания на постоянните комисии. През този период беше приет и най- важният документ – Общински план за развитие в периода 2014-2020 г., заедно със Стратегиите за развитие на интензивно селско стопанство и местната индустриализация в същия период.

Приети, изменени или допълнени са 4 наредби – за бюджета, за управление на отпадъците, за определяне на административните данъци и такси и за преместваемите търговски обекти и тарифата за наем на общински обекти със стопанско и административно предназначение.

Най- много от решенията са взети в сферата на общинския бюджет и за повишаване на общинските приходи, за  подобряване на инвестиционния климат на общината, инфраструктурата и благоустройството.

През отчетния период Общински съвет – Първомай работи отговорно и съпричастно към проблемите на общината – казва в отчета си Дечко Петков -  Надявам се да продължим да полагаме усърдие, инициативност и непрестанен стремеж за утвърждаване на местния законодателен орган – Общински съвет, запазвайки доверието дадено ни от гражданите на общината.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини