Подлезът, който ще свързва северен и южен Първомай, получи специален статут

Инициативният комитет е удовлетворен

Обектът „Нов пътен подлез“ получи статут на обект с първостепенно значение за община Първомай с решение на ОбС на последната му сесия. Подлезът има изключително значение за облекчаване на комуникациите между северната и южната част на Първомай и оптимизиране и равномерно разпределение на пътния трафик в централната градска част и неговата реализация е предмет с висок обществен интерес.

Това беше точка първа от дневния ред на заседанието, а решението беше подкрепено единодушно от всички съветници. Придавайки на обекта специален статут, той ще се ползва от специалните разпоредби на Закона за устройство на територията и Закона за общинската собственост като намаляване на сроковете за обжалване и разглеждане, освобождаване от такси и други.

Развълнуван до сълзи Янко Диков, представител на инициативния комитет, благодари на общинските съветници, които на практика дадоха зелена светлина за изграждането на това съоръжение.

Според присъствалите на срещата с изпълнителния директор на НКЖИ Милчо Ламбрев, средствата за пътния подлез са налични и няма проблеми през изборната 2015 година да започне изграждането му.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини