Традиционният турнир по бадминтон събра българи, грузинци и арменци

Над 60 състезатели от България, Армения и Грузия събра XIII-ят традиционен бадминтон турнир в Първомай, който от 8 години е и с международно участие. Официално той беше открит от председателят на местния КФВС „Атлет“ и кмет на община Първомай – Ангел Папазов. Градоначалникът поздрави участниците, пожела им здраве, упоритост и успехи, специално приветства гостите от Армения и Грузия.

Гости на турнира са председателите на трите национални федерации – на Армения –Елеонора Несропян, на Грузия – Тинатин Багашвили и на България проф. Пюзан Касабян.

Турнирът е за деца до 13 години. Страната ни се представя с отбори от Първомай, Гълъбово, Стара Загора, Дупница, София, Пазарджик, Брезово и Оряхово. Срещите се провеждат на единствения корт, отговарящ на изискванията в Първомай - в салона на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Вечерта за участниците в турнира беше изнесено танцово шоу на формация „Ерика“. На концерта бяха поканени посланиците на Армения и Грузия и на меката на бадминтона – Индонизия. Заради изсипалата се над София градушка, от тримата успя да дойде единствено н.пр. Бунян Саптомо – посланикът на океанската държава се обърна с топли думи към присъстващите на събитието и благодари на кмета за поканата.

Традиционният турнир по бадминтон се провеждат със съдействието на Община Първомай, Българската федерация по бадминтон и КФВС „Атлет” – Първомай.

Днес започват полуфиналните и финални срещи, които ще определят носителите на медалите и купата на кмета.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини