До 31 юли ОСЗ събира документи за ползването на земеделски земи

 

Общинската служба по земеделие  се обръща към собствениците и ползвателите на земделски земи с обява за сключване на споразумения за ползването на земеделските земи за стопанската 2014/15 година.

Всеки собственик /ползвател/ подава в общинската служба по земеделие по местонахождение на имота декларация по образец, в която се посочват формата на стопанисване и начинът на трайно ползване на земите. Декларация, подадена от един съсобственик /наследник/, ползват всички съсобственици /наследници/.

Ползвателите представят  и заверено копие на документа за правното основание за позване на имота.

Декларацията се подава  в срок до 31 юли лично или чрез пълномощник и важи за следващата стопанска година.

В случай че собствениците не желаят имотите им или някои от тях да се включват в масиви за ползване, те изрично посочват това обстоятелство в декларацията.

Ако собственик на имот е подал декларация, в която е посочил, че ще обработва сам имота си или, че не желае имотът му да бъде включен в масиви за ползване по чл.37в от ЗСПЗЗ, то този имот не се включва в изходните данни и материали за създаване на масивите за ползване за следващата стопанска година 2014/2015, съответно не се включва и в споразумение по чл.37 в, ал.1, и не се разпределя като така наречените „бели петна”.

 ОСЗ Първомай

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини