Честит юбилей, кмете!

На днешния ден кметът на Първомай  - Ангел Папазов достига чаровната възраст- новата граница на младостта – 50 години.

За нас рождения му ден е повод малко по – рано, година преди поредните местни избори да си направим равносметка за неговата роля – 50 години живот, 11 от тях – градоначалник. Много хора пред кръглите си годишнини си пишат списък с нещата, които искат да направят през следващите 10. Кметът пише планове и обещания. Мъжете имат право да изпадат в депресия, че нещо не са го постигнали, кметът – няма време. Юбилярите се отчитат пред себе си и семейството, а кметът пред обществото.

В живота ни има фаза, когато не ни пука какво мислят за нас, в друга фаза сме загрижени какво мислят за нас, в следваща фаза се питаме дали все още някой мисли за нас, и най-сетне става ясно, че на никого не му пука за нас. Това последното, господин кмете, не Ви го пожелаваме понеже е нещо като жива смърт. Според едни животът започва на 30, според други на 40, според трети на 50 – кой както му е угодно, но трябва да помним, че някои десетилетия са придружени от ревматизъм, високо кръвно, отслабващо зрение и повтаряне на едни и същи истории пред едни същи хора кажи-речи през ден.

Папазов е зодия Рак, а ключовата дума при него е упоритост, може да бъде манипулиран с внимание, но срещу силата остава непоклатим.

Представяме си времето като мъртъв камък,  пред който всички желания за обратимост остават без последствие. Това не е страшно. Защото имаме много подходи към необратимостта - единият е да се радваме и да празнуваме не защото някой по някое си време е на някакви си години, а защото животът продължава!

Честит рожден ден, господин кмете! Пожелаваме ви сила да посрещате предизвикателствата. Нека всеки път, който избирате, води до това, което е истинско, добро и красиво! Нека всяко съмнение и страх бъдат заменени от дълбока вяра и надежда! Нека в живота Ви винаги да има музика и смях, здраве и щастие, любов и късмет!

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини