Възмутен читател алармира за дупките по пътя Първомай - Бяла река

Преди десетина дни получихме съобщение, в което възмутен читател пише, че е информирал всички институции и телевизии за дупките по пътя Първомай – Бяла река. Писмото завършва със „Сигнализирам и до вас, дано да вземете под внимание и пътят да се асфалтира“. И понеже ние друго не можем да направим, попитахме в общината как те ще реагират на този сигнал.

В общината такъв писмен сигнал няма подаден, но там всички знаят за проблема. Пътят Първомай – Бяла река е четвъртокласен път и е от значение само за общината. При наличие на средства ще бъде закърпен. Освен това има и алтернативно преминаване през Дебър.

Колкото и да иска, общината няма средства да поправи всички пътища. Целевата субсидия, която тя получава е в размер на 240 000 лв и в последните две години, по решение на Общински съвет, се изразходва за ремонт на пътя Бяла река – Езерово.

Изключително е важно да се асфалтира пътят Дебър – Дълбок извор. Положението е тежко и по пътя за Брягово. Последната докладна е от кмета на селото Петър Тенчев. В нея той обяснява, че се налага почистване и окосяване на канавките, които не отвеждат водата и тя разрушава основата на пътя. В особено лошо състояние е асфалта между Крушево и Добри дол. С дупки е осеян и пътят Караджалово - Първомай. Ако се намерят средства Общината ще се опита  да закърпи дупките по пътищата, но средства се намират трудно. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини