Откриха сесията с марш и мажоретки

Необичайно – със съчетание на солистките на мажоретен състав „Златаровче“ - беше открита редовната сесия на Общински съвет – Първомай. По покана на кмета на общината мажоретките на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ дойдоха, за да представят постиженията си през изминалата учебна година и на националното състезание „Слънчева Бесапара“ в Пазарджик, откъдето се завърнаха с четири големи награди – две първи и едно второ място в трите различни дисциплини, в които участваха и специалната награда за визия. Освен момичетата на Гинка Димова, със златните си медали гостуваха и шампионите от ученическите игри за тази година – отборът по бадминтон на същото училище, тяхната треньорка Златка Генова и директорът Елена Иванова.

Залата заблестя с усмивките на децата, а Димова разказа накратко за техния спорт и изказа специални благодарности на кмета и общинските съветници, защото с тяхно съдействие са спечелили една от най- престижните специални награди – наградата за визия.

 

Председателят на комисията по образование Росица Генова връчи грамоти и предметни награди на всички мажоретки и техните ръководители Гинка Димова и Недялка Атанасова, а целият клуб получи от местните парламентаристи 400 лв и нови униформи.

Бадминтонистите Стефан Терзиев, Делян Стоянов, Никола Колев и Ангел Димитров бяха представени и наградени от председателя на комисията по младежта и спорта Илия Ганчев. Финансовото изражение за техния успех, връчено на Златка Генова беше в размер на  100 лв, а отборът получи и нови анцузи.

И двата клуба на мажоретките „Общуване чрез танц“  и на бадминтонистите „ Да успяваме заедно с бадминтон“ се развиват и финансират по програма УСПЕХ на проекта „Да направим училището привлекателно за младите хора“

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини