Партиите се оръсиха за застъпници и наблюдатели,само в Кърджалийско броиха над 170 бона

Партиите изхранваха застъпници и наблюдатели

 Партиите се оръсиха за представители,застъпници и наблюдатели на евровота.Местните централи не жалиха пари за да си осигурят очи и уши в изборните секции.За разлика от предишни години освен представителите на политическите формации и техни застъпници в секциите бдяха и т-нар. наблюдатели.Те бяха излъчени от неправителствени организации,гравитиращи около партиите.

По неофициални данни броят на представители,застъпници и наблюдатели в Кърджалийско на евровота е бил около 3500 души.

За Кърджали бг вести председателят на Районната избирателна комисия Даниела Петрова, конкретизира,че броят на представителите регистриран при нея е бил 765 души. Застъпниците, получили удостоверения от РИК пък са били 1267. Даниела Петрова няма данни за точния брой на наблюдателите,защото те се регистрират в Централната избирателна комисия от неправителствените организации, които представляват.

Между 30 и 80 лева варира издръжката на представител, застъпник или наблюдател. Най много е давала млада коалиция с претенции да спаси България. Хората й са броили по 60 лева на застъпник и още 20 лева командировъчни.

Всички партии, които имаха очи и уши в секциите се погрижиха за тяхното изхранване в изборния ден. По богатите раздаваха тостери и минерална вода,по бедните кроасани.

 Общата сума за възнаграждения и зхранване на представители,застъпници и наблюдатели надхвърля 170 000 лева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини