Зад кулисите на незаснетия хорър филм на Стивън Спилбърг

В началото на 1978-ма година, само няколко месеца след успешния поход на “Близки срещи от третия вид” по световните киноекрани, продуцент-режисьора Стивън Спилбърг обяви, че планира да заснеме фантастичен хорър-филм, чиито сюжет ще разказва за борбата на провинциално семейство срещу опасни извънземни нашественици.

Продукцията получи заглавието “Нощни небеса” (“Night Skies”), а по дизайна на враждебно настроените извънземни започна да работи легендарния специалист по грим-ефекти Рик Бейкър (сагата “Междузвездни войни”).

Сценарият на лентата беше вдъхновен от множеството новини през 50-те години за появи на мистериозни същества в провинциалните райони на щата Кентъки, а желанието на Спилбърг бе снимките да започнат веднага след като той приключи с работата си по приключенския “Похитителите на изчезналия кивот”. От студиото Колумбия Пикчърс дадоха съгласието си да финансират и разпространяват “Нощни небеса”, но поради натоварения график на Спилбърг и последвалите чести промени в сценария работата по лентата бе внезапно прекратена и до снимки така и не се стигна.

Въпреки че “Нощни небеса” не бе заснет той се превърна в основата на два други популярни филма на известния продуцент-режисьор: “Извънземното” и “Полтъргайст”.

Историята за разработването на хорър-лентата и последвалото прекратяване на работния процес е достатъчно позната на най-запалените киномани, но в продължение на повече от 30 години направените задкулисни кадри на работата на специалистите по грим-ефекти се пазеха в пълна тайна.

Малко по-рано днес обаче самия Рик Бейкър разпространи за първи път (чрез страницата си в Туитър) няколко снимки от 1980-та година, които разкриват визията на извънземните същества от незаснетия “Нощни небеса”.

Ето ги и тях:

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини