ГЕРБ изпъди Даниел Георгиев. Преглед на печата

"Дума": "Галъп": БСП води пред ГЕРБ с 40 хил. гласа

БСП води пред ГЕРБ с 40 хил. гласа, сочи проучване на "Галъп Интернешънъл", публикувано вчера. Бившите управляващи имат по-голям резерв от потенциални гласове в сравнение с левицата, но до този момент те не изглеждат мобилизирани в достатъчна степен, а това със сигурност би могло да реши изхода от надпреварата, коментират социолозите.
Очаква се и двете основни партии да изпратят в Брюксел между 5 и 6 свои представители. Изследването показва, че ДПС твърдо остава на третото място с около 370 хил. гласа, които трябва да дойдат от типичния за партията твърд електорат, който ще им донесе 3-4 евродепутати. На четвърто място е ББЦ, която с партниращата си ВМРО се очаква да получи над 200 хил. гласа и да вкара в следващия ЕП най-малко един евродепутат. Ако до неделя не се случи нещо извънредно, именно ГЕРБ, БСП, ДПС и ББЦ ще бъдат четирите партии, които ще преминат изборната бариера от 5,88%.

 "Монитор": Поискаха 5 г. затвор за Цветанов

Прокуратурата поиска вчера бившият вътрешен министър Цветан Цветанов да бъде пратен в затвора за пет години по обвинение за присвоени 50 бона от МВР. Освен това магистратите поискаха да бъде конфискувано половината му имущество, както и да не му се позволява да заема определени държавни длъжности за пет години. Според събраните доказателства Цветанов е ощетил ведомството, като е позволил тези 50 хил. лева да бъдат изплатени на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново - Орлин Тодоров. Пачките са били за заплати, обезщетения, неизползван отпуск и пенсиониране за период, в който Тодоров е бил разследван и се е намирал в ареста. Според Закона за МВР той не е имал право на тези облаги.

"Стандарт" ГЕРБ изпъди Даниел Георгиев

Изпълнителната комисия на ГЕРБ официално изключи депутата хамелеон Даниел Георгиев. Това стана дни след като той подаде молба да напусне партията, а след това и втора - с която да остане. След което се врече във вярност на ГЕРБ, а вечерта се появи на предизборно мероприятие на "България без цензура". С решението на комисията Георгиев вече не е член на партията, но все още е депутат. "Въпрос на морал е дали ще напусне парламента. Както каза нашият лидер, в ГЕРБ се влиза с любов и ако наистина поне малко е имал чувства и е бил искрен с нас, би трябвало още утре да напусне парламента", обясни Красимир Велчев. По думите му решението на Изпълнителната комисия е било единодушно, а един от основните мотиви е за "уронване на престижа и авторитета на тази най-голяма политическа сила в България". Поведението му е противоречиво и несериозно за член на ГЕРБ и безотговорно за народен представител, допълни и Цецка Цачева.

"Труд": ДНК пробата доказа: Трупът от морето е на Валя

Трупът на удавената жена, която младеж откри в района на пристанището в Бургас, е на медицинската сестра Валентина Иванова. Това съобщиха преди минути от полицията.
"В резултат на приключилия ДНК анализ по метода на ДНК-профилиране, свързано с изследване на костен материал, извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОДМВР - Бургас, по категоричен начин е установено, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи на 24-годишната Валя Иванова от Бургас", гласи съобщението.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини