Трилевки мият асфалта на „Съединение“, сградите без вода

Серийни аварии по магистрален водопровод под бул. „Съединение“ остави голяма градска част без вода. Целия район между автогарата и складовата база бе на сухо през цялата сутрин. Или не съвсем.

Питейна вода имаше, при това в многокубикови количества, но тя измиваше асфалта по булеварда. Гейзер от трилевки /цената на един кубик/ се изстрелваше от пожарен хидрант близо до сградата на областното Пътно. Всички пожелали да отидат към „Кауфланд“ трябваше да вървят на пръсти по перваза, за да избегнат реката, в която се бе превърнала отбивката към хипермаркета. Впрочем подобна бе и съдбата на самия булевард, от което си патеха дори вървящите по тротоара. Засилените автомобили мятаха по тях цели вълни.

Хидрантът е отворен, за да се изкара въздухът от тръбите, за да не ги пукнем пак при възстановяване на водоподаването, обясни началникът на ВиК-район Хасково Атанас Димов. Към 13 часа днес майсторите тъкмо бяха заровили огромния изкоп до училище „Христо Смирненски“. Заради него булевардът бе със затворена дясно платно за движение и трафикът на изток обикаляше през „Стефан Стамболов“ и „Васил Левски“. Дупката била огромна, защото ставало дума не за една, а за цели две аварии една до друга, допълни Димов. По ирония на съдбата етернитовият водопровод фи-200 гръмнал за първи път по време на най-големия порой снощи. Майсторите копаели във вода, извираща отдолу и отгоре. Тъкмо сменили авариралата тръба и на днес сутринта в 6.30 гръмнала съседната. „Направо можем да копаем нататък, целия водопровод е изгнил и е въпрос на време да се спука другаде“, с горчива ирония коментираха работниците. Днес били разпънати на кръст от многобройни аварии в града и общината.

Г.Христов

Трилевките се лееха на воля
...и затрудняваха пешеходците

Скоро и булеварда се превърна в река
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини