Eнергото води ВиК по жалби с 10:2

Иван Станчев, Илиян Илиев и Димитър Димитров

10 жалби срещу EVN и 2 срещу ВиК Хасково. Общо 12 граждани са се оплакали лично пред представители на ДКЕВР на изнесената им приемна в областната администрация днес.

Данните бяха оповестени на брифинг след срещите с хората от двама членове на комисията – Илиян Илиев и Димитър Димитров. На срещата присъства и зам.-областният управител Иван Станчев. Според двамата комисари годишно в регулатора постъпват между 8000 и 10 000 жалби.

Инициативата е част от пакет от мерки, предприети от ДКЕВР, които имат за цел подобряване на работата с жалбоподателите. Освен това се цели да се намалят жалбите към Регулатора и да накарат лицензианта и дружествата да си вършат работата. Разяснено е и на гражданите как да търсят правата си. В много от случаите хората дори не знаели къде да подадат жалба.

Единият от абонатите на Енергото се оплакал, че вилната зона в в кв. „Изгрев“ се захранва с ниско напрежение и постоянно изгаряли уреди. Според тях дружеството не искало да ремонтира мрежата, която е от около 800 м. Повечето от жалващите се - трима-четирима човека, се оплакали, че им сменили електромерите без тяхно знание, което е нарушение на Общите условия. Един от абонатите пък се жалвал за надписани сметки за ток. Обикновено клиентът плащал по 100 лв. месечно за офис и детски център, а изведнъж сметките му набъбнали на над 400 лв. Мъжът дори е подал и жалба до ДКЕВР. По принцип в 2-месечен срок Комисията трябва да излезе с решение.

Абонати на ВиК пък се оплакали, че от дружеството извършили ремонт, а подобрение на качеството нямало.

Инициативата в Хасково е четвърта по ред, преди това е имало в Благоевград, Кюстендил и Перник. Предвидено е следващия приемен ден да се състои в Стара Загора на 16 май.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини