Отбелязаха 55 години на сцената на Антонина Богданова

В рамките на традиционния концерт на групата за шлагерни песни „Романтика“ беше отбелязана една специална годишнина - 55 години на сцената на Антонина Богданова. Нина - както я познават всички, макар и известна със своя неостаряващ глас, за пръв път в читалището се изявява с цигулка в ръка. На 15 години тя е част от оркестъра на оперетния театър под ръководството на Димитър Делчев.

„За мен читалището е светлина и озарение – казва тя- Много малка попаднах под тази светлина. По късно съчетах професията си на педагог и сцената и това ми донесе много удовлетворение. Читалището ме научи на дисциплина на самоуважение и уважение към публиката. Винаги съм пяла с много любов и съм получавала любов от нея.

Отбелязването на тази  годишнина беше изненада за Богданова. Видимо развълнувана, от сцената тя благодари на публиката за годините взаимно уважение.

Съвместният концерт на групата за шлагерни песни "Романтика" и вокално - инструменталния състав „Ретротон“ върна зрителите в далечните години на миналия век. Водещата Татяна Христева и музикантите направиха ретроспекция на двата състава и музиката за забавление от далечни и близки  години. Част от програмата и тази година беше танцовата двойка Нели Киркова и Хубен Хубенов. Върху песните, подготвени под ръководството на Соня Коджабашева, те танцуваха румба, фокстрот и ча-ча-ча.

Втората част беше за момчетата от „Ретротон“, водени от Атанас Къндев. Голямата изненада на сцената беше Христо Христов, завърнал се наскоро от Норвегия и включил се без проблеми в състава. Песни от италианската и българска естрада доставиха удоволствие на публиката.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини