„Борислав“ се препъна в Белозем

Футболистите на „Борислав“ – Първомай направиха грешна стъпка и завършиха последния си мач срещу „Вихър“- Белозем с резултат 3:3. Запътилите се към „В“ група футболисти трябваше да вземат срещата, за да стигнат до баражите за третия ешалон, но вместо това направиха най- слабия си мач за сезона според играещия треньор Димитър Янчев.

Заради контузии и студентски изпити, отборът нямаше нито една резерва и това до голяма степен предопредели развръзката в мача.

През първото полувреме отборите си размениха по един автогол, като резултатът беше открит в полза на домакините, но скоро след това те върнаха жеста. През второто полувреме, след две грешки в 46 и 48 минути „Вихър“  поведе с 3:1, а  в 55 - та минута беше изгонен вратарят Тодор Малинов. Останали с 10 човека на терена бориславци не се предадоха и в 75 мин. с гол на Апостол Павлов намалиха на 3:2.

10 минути преди края на редовното време, след подаване на Димитър Янчев, Георги Якимов отбеляза уникално красив гол, но и до тук стигнаха силите на гостите.

Загубените две точки за сега поставят „Борислав“ на трето място в класирането и в позицията на  изчакване преките им съперници за второто място – „Марица“ – Пловдив да загубят някой от оставащите мачове. Само второто място в групата им дава право на бараж за влизане във „В“ група. Големите надежди на първомайци са в отбора на „Металик“ – Сопот, с които пловдивчани ще играят в последния кръг.

Мачът, който трябваше да бъде изигран в събота на градския стадион на Първомай, срещу отбора на село Момино, е отложен за сряда.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини