Пандизчии офейкаха през тунел. Преглед на печата

"Стандарт": Пандизчии офейкаха през тунел

Бягство от затвора като на филм спретнаха двама пандизчии. Николай Николов-Шатката и чилиецът Хосе Луис Гевара Мартинез от Софийския централен затвор успели да прокопаят тунел под оградата.
Те духнали от зандана под носа на надзирателите около 20,30 часа в сряда. Предполага се, че са поели в посока Сърбия или Гърция и вече са извън страната. 46-годишният Николов е с 20-годишна присъда за убийството на пернишкия дилър Николай Христов-Хайо. Преди няколко месеца стана свидетел срещу пернишката банда за мокри поръчки, известна като "Килърите 3", и заедно с друг перничанин Станислав Ангелов-Сиси даваха показания в специализирания съд. Хосе е на 48 години с гватемалски паспорт, изтърпява наказание от 10 години затвор за грабеж, отнемане на превозно средство и незаконно оръжие. Двамата са работели като парнаджии в затвора и са успели да избягат именно от това помещение, което се намира откъм улица "Майор Векилски". От МВР са взели спешни мерки. Полицията е на крак, блокирани са граничните пунктове към Сърбия и Гърция. В затвора незабавно е назначена проверка за обстоятелствата около бягството на двамата, както и защо е позволено на Шатката да работи.

"Новинар": Хиляди симпатизанти на БСП посрещнаха Деня на труда

С митинг в столицата хиляди симпатизанти на БСП посрешнаха Деня на труда в четвъртък.

Площадът пред храм-паметника „Св. Александър Невски" се изпълни с български знамена, червени балони и радушни викове за победа. За да заявят подкрепата си за социалистите, бяха дошли хора от Лом, Пловдив, Плевен, Кюстендил и др. От пресцентъра на БСП заявиха, че броят на присъстващите на събитието е бил около 20 хил. души. Митингът беше открит с химна на България.

"Монитор": Голямото пътуване мина без тапи

Голямото пътуване този път се размина без тапи. Трафикът през първия от 6-те почивни дни вчера беше натоварен на изходите на столицата и другите селища в страната, както и по граничните пунктове с Гърция. До километрични задръствания, каквито имаше по Великден обаче не се стигна, въпреки че половин милион българи поеха на път за празниците.
Хиляди автомобили и автобуси започнаха да задръстват пътищата още в последния работен ден в сряда, но до критични ситуации не се стигна. Трафикът по основните пътни артерии беше интензивен, но без задръствания. Дори по кризисната автомагистрала „Хемус", където традиционно се получават километрични задръствания, транспортни тапи нямаше.

"Новинар": Старозагорци се извиниха на бежанците от Розово

Жители на Стара Загора направиха жест към изгонените от казанлъшкото село Розово бежанци, опъвайки надпис "Извинявайте", изписан на български, арабски и кюрдски език. Нестандартната проява бе организирана в социалната мрежа като отговор на агресията срещу сирийците, съобщи Дарик.

Пред общината, където беше разпънат плакатът, бе и 28-годишният бежанец Мохамед Исад. Той посочи, че не се притеснява от реакцията на хората в Розово, защото тя не отговаря на нагласата на българското общество като цяло. Сириецът живее в Стара Загора от 4 месеца и все още не е получил статут на бежанец. Няма работа и разчита на помощи от БЧК и доброволци.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини