Критично остава състоянието на детето, паднало във фонтана на НДК

За съжаление няма подобрение на състоянието на 10-годишното дете, което падна вчера във фонтана с металните топки на НДК, съобщи за БНР говорителят на "Пирогов" Мария Пойразова. Момчето е паднало от около 10 метра височина в необезопасен участък от фонтана. Било е с баща си.

Настанено е в "Пирогов" в критично състояние в детска реанимация с тежка черепно-мозъчна травма. Специалистите продължават да се борят за живота му.

От Столичната община коментираха, че в тази част от фонтана няма липсващи елементи, но конструкцията му е такава, че на мястото няма как да бъде поставен предпазен парапет.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа искрено съжаление и каза, че „се молим детето да се оправи“. Участъкът, където то е играло, е част от фонтана, това не е място за преминаване, каза Фандъкова. Изпратила съм екипи, които да огледат мястото. Този фонтан е правен преди трийсет година и досега такива инциденти не е имало, добави тя.

За съжаление децата не се съобразяват с опасностите. Възложила съм да се направи временно обезопасяване, макар и само с табели или ленти, добави тя. Предстои цялостна реконструкция на фонтана, която ще започне през тази година, каза още Йорданка Фандъкова.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини