Ученици в акция за почистване на България

В деня за почистване на България, в уречения час пред Общината, се събраха около 30 ентусиасти, главно ученици и работещи в ОбА и Цоп – Първомай. Групата се раздели на две. Едната част тръгна към района на „Топлата вода“, а другите , предвождани от кмета на общината Ангел Папазов отпътуваха за E_80, района около Татаревската чешма. Там от 2 години има поставен контейнер, но въпреки това бяха събрани десетки чували с отпадъци с торбички, опаковки, бутилки и др, разпръснати в тревата около отбивката.

По мнението на редовни участници в кампанията, там където е почиствано в предишни години, например района около стадиона, замърсяването очевидно е по- малко. Младежите се надяват отбивката за почивка на Цариградския път да остане чисто и приятно място след последната кампания „Да изчистим България за един ден“, а шофьорите да изпитват неудобство да изхвърлят ненужните неща където им падне.

Други едни ентусиасти извадиха метлите и лопатите и почистиха междублоковото пространство, за да почистят мястото зад старата гимназия, където обичат да играят.

В Караджалово също публикуваха снимки с работни деца, събиращи отпадъци в чували. И други села от общината се включиха в кампанията. Организирано е извозването на събрания боклук, а по- късно ще стане ясно за неговото количество.

Теодора Кирякова

Караджаловските ученици в акция
Ентусиасти
Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини