24 °C

Община Първомай - желано място за живот и икономическо развитие – мисия възможна за следващия програмен период?

Костадин Паскалев представя Плана за развитие на общината през следващия програмен период

Основната мисията, залегнала в Плана за развитие на община Първомай за периода 2014-2020 година е устойчивото ѝ развитие като желано място за живот и икономическо развитие. Това е предложението на екипа, работещ по изработването на стратегическия документ. Вчера той беше представен от Костадин Паскалев и подложен на обществено обсъждане. Формулираната стратегическа цел  е Създаване на нови условия за подобряване на климата за развитие на местната икономика и физическа среда за живот на хората, съпроводени от повишаване на заетостта и доходите на населението, чрез предоставяне на висококачествени административни услуги и балансирано развитие на територията“.

Набелязани са редица мерки за изпълнение на тази цел, като приоритет 1 е  подобряване условията и качеството на живот чрез: развитие на инженерната и техническа инфраструктура; опазване и развитие на природното, културно и историческо наследство; подобряване на социалните услуги в общината и достъпа до съвременно и качествено здравеопазване, подобряване на възможностите за отдих и спорт; развитие на енергийната ефективност и сигурност; правене на политики, междуобщинско сътрудничество за споделяне на практики за подобряване на качеството на живот.

Втори основен приоритет е устойчивото икономическо развитие на общината.

Превръщането на туризма в стратегически икономически отрасъл в общината е третият основен приоритет на предложения план за развитие. Според направения анализ за състоянието на общината, туризмът е посочен като сектор с висок потенциал за растеж, за това е поставен и сред приоритетите.

Развитието на селското стопанство остава един от  най- важните икономически отрасли в общината. Особено внимание се обръща на развитието на леката промишленост, като се счита, че преработвателните предприятия са крайно недостатъчни за възможностите на общината.

Като последен приоритет (не по важност) е поставено подобряването на качеството на обслужване и административен капацитет на общината.

Подробно с Плана за развитие на общината в периода 2014-2020 г. може да се запознаете на сайта на общината.  Там са публикувани и системата от индикатори за наблюдение и изпълнение на Плана.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
20 сеп 2020
Последни новини