Кражбите - най-честото престъпление през миналата година

През 2013 година доминиращи престъпления на територията на РУП – Първомай са кражбите на имущество – се казва в отчета за дейността на полицията през 2013 година. Те са  61,59% от всички криминални. Броят им се е увеличил от 148 за 2012 г. на 181 за 2013 г.  Най – голям е делът на квартирните кражби. Спад има в дела на кражбите от МПС и джебчийските кражби. 

В началото на 2013 година са били регистрирани 25 взломни кражби в селата Дълбок извор, Брягово, Искра и Драгойново – квалифицирани като престъпления с висок обществен резонанс. След проведените мероприятия е установена престъпна група вилняла и на територията на Aсеновградска и Димитровградска общини.

За съжаление друго едно престъпление, предизвикало общественото внимание, не беше разкрито. От юни до септември в село Добри дол са предизвикани 8 умишлени палежа. Извършителят и до сега остава неразкрит.

По линия на криминалната престъпност през 2013 година са регистрирани 328 престъпления, разкрити са 101, а са останали за работа – 274.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини