Ученици от ПГСС с награда от варненски конкурс

Учениците от ПГСС „Васил Левски“ Антония Давчева и Димчо Господинов се представиха отлично в национален конкурс на тема: ”Най-добрият метод(начин) за насърчаване на младежката инициативност и предприемачество” и получиха сертификат и специалната награда на журито.

Антония и Димчо са ученици в 10 клас, в паралелката, подготвяща икономисти. Конкурсът се организиран за девета година от ПГИ”Иван Богоров”-Варна съвместно с РИО - Варна в партньорство с Варненската търговско-индустриална камара и катедра ”Финанси” при Икономическия университет-Варна.

Възпитаниците на професионалната гимназия в Първомай се състезаваха в първата част на конкурса с изработване на презентация на тема “Клуб “Млад предприемач“ - проспериращ и динамичен начин за развиване на иновативни компетенции и насърчаване на младежката инициативност”.Те аргументирано се обосноваха  защо посоченият от тях начин е най –добър съгласно регламента на състезанието.

Освен от журито, учениците бяха отличени и от Britishinternationaluniversitycollege и получиха ваучър от 200 евро за участие в  международно лятно езиково обучение в курорта “Албена”.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини