22 °C

Община Първомай подписа Меморандум за развитието на "Тракия икономическа зона"

Кметът на община Първомай Ангел Папазов и представители на местните самоуправления в още 8 общини и два клъстера подписаха Меморандум за сътрудничество при развитие на икономически проекти на територията на Област Пловдив.  Официално, в сградата на КЦМ подписи положи кметовете на общините Асеновград, Калояново, Куклен, Марица, Първомай, Раковски, Родопи, председателят на общинския съвет на Стамболийски,  зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, инж. Пламен Панчев, председател  на УС на „Клъстер проектиране и строителство” и Красимир Стоянов, зам.-председател на УС на „Клъстер информационни и комуникационни технологии Пловдив”.

9-те общини и 2-те сдружения декларираха общата си воля за съвместна работа и активна подкрепа на инвестиционната инициатива за реализация на мега проекта „Тракия икономическа зона“. В Меморандума е записано, че чрез развитието на икономическата зона, която обединява 6-те индустриални зони в района на Пловдив, ще се постигнат няколко стратегически цели - Развитие на регион Пловдив; подобряване мобилността на работната сила; осигуряване достъп до работни места в индустриални, логистически и търговски обекти; подобряване на обществената, жилищната и бизнес средата

„Сега ние продължихме процеса  на обединяване на публично-частните действия в привличането на инвеститори и разкриване на нови работни места, започнат през месец май миналата година. Тогава 8 общини подписаха Меморандум за сътрудничество при разработването и изграждането на железопътен ринг за развитието на Пловдивски регион“, коментира инж. Пламен Панчев. Според него включването на двата клъстера към публично-частното партньорство ще допринесе  „Тракия икономическа зона“ да се превърне в средище за високотехнологичните компании. Квалифицираната, а не евтината работна ръка ще привлича инвеститорите.

„Днешното споразумение ще улесни проектирането и изграждането на индустриални, логистически и търговски обекти“, смята доц. д-р инж. Никола Добрев. Председателят на Съвета на  директорите на КЦМ 2000 АД и Председател на Съвета на директорите на промишлено-търговска зона „Куклен” АД бе домакин на подписването на Меморандума.

По време на срещата стана ясно, че оперативното ръководство на проект „Тракия икономическа зона“ е възложено на “Клъстер проектиране и строителство”.  Сдружението с нестопанска цел е учредено с оглед проучване и разработване на политики касаещи индустриалните зони, съдействане за развитието на високотехнологични компании, изследователски и научни институти, създаване на среда, благоприятстваща иновациите, приложните изследвания и разпространението на научни резултати, подпомогне разработване на Общи Устройствени Планове, предвиждащи инфраструктурното развитие на промишлените/индустриалните и логистичните терени.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини