Приключи първият проект по програмата за административен капацитет

Приключи първият проект по оперативна програма „Административен капацитет“ в община Първомай.

Днес на закриваща конференция бяха представени резултатите от реализацията на проект „Постигане на качествено управление в община Първомай, чрез укрепване на капацитета на човешките ресурси, съвместно с община Суфли, Гърция.

Целта  му беше чрез обучения, размяна на добри практики с партниращата община и прилагане на чужд опит да се постигне  устойчиво управление на човешките ресурси в община Първомай.

Ръководителят на проекта Юлиян Димитров отчете добри резултати и постигнати цели. В резултат от дейностите са изработени методология по управление на човешките ресурси и нормативни документи, съдържащи конкретни практики за отделни аспекти на процеса на управление на човешките ресурси (УЧР).

Ръководителят сподели, че от разгледаните добри практики изключително важна  и приложима за община Първомай е усвояването на средства от европейски фондове, разработването на много проекти и по най- различни теми. Друга приложима практика е прилагането на гъвкаво работно време там където се работи с граждани. Принципът на екипност, също прилаган в община Суфли, позволява на отделните хора и техните знания да се ангажират за постигане на високи резултати.

По време на изпълнението на проекта е работел Център за изследване и обмен на добри практики по УЧР , провеждани са обучения, дебатирано е на кръгла маса.

Един от основните резултати е повишаването на мотивацията на служителите чрез различни техники прилагани в решаването на казуси, симулации и ролеви игри.

Проектът е на стойност 308 871,74 лв и е изпълняван в периода февруари 2012 - март 2014 година.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини