Издигнаха знаме на Драгойна и в центъра на Първомай

Въпреки лошото време, днес туристите от „Траки – Първомай“ издигнаха ново знаме на връх Малка Драгойна в чест на Националния празник. Походът беше замислен по малко различен начин и до импровизирания пилон трябваше да се качат над 100 човека, но дъждът и вятърът попречиха да бъде реализиран. Макар в силно намален състав най-големите ентусиасти отново издигнаха трибагреника и си обещаха това да продължи през следващите години.

По всички правила премина ритуалното издигане на националното знаме в центъра на град Първомай, в което участваха представителни блокове от ученици, спортисти и военни. На церемонията присъстваха кметът на общината Ангел Папазов и председателят на ОбС Дечко Петков.

На много места в общината 3 март беше отбелязан с поднасяне на цветя пред паметници и плочи на герои, борили се за свободата на България.

За разлика от миналата година, когато никой в Първомай не почетете паметта на Ангел войвода, тази карамфили бяха положени и пред неговия паметник в градинката до читалището. Две политически сили – ГЕРБ и НФСБ положиха и венци.

Теодора Кирякова 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини