Ученици - актьори разтресоха със смях 100 годишното училище


Кулминацията на Златаровите празници и тази година беше театралната постановка на учениците от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров”. И най-голямата зала на училището - Актовата зала- едва побра публиката: ученици – бивши и настоящи, учители, родители, приятели…


Режисьор-постановчикът Спас Янков е избрал „Лелята на Чарли” - популярна пиеса, която лесно се приема от разнородната публика и разкрива талантите на младите актьори.
Дванадесетокласниците Николай Пейчев, Мария Сребрева, Алекси Алексиев представиха своето артистично амплоа. На сцената те бяха подкрепяни от Момчил К. Момчилов от Х-ти клас, Антония Тунчева и Кристияна Сиракова от ХI-ти клас, и от Ивана Василева от VIII-ми клас.


Звезда в постановката беше Мартин Костов, който успешно изигра две пртивоположни роли- на повърхностния младеж Бебс и на възрастната дама дона Лусия Далвадорес.
Овациите на публиката събраха героите, в които се бяха превъплътили Петър Петелов- на уравновесеният прислужник, и Христоз Христозов – на ядосания адвокат – настойник на младите дами.
Да се влюбиш може по всяко време на годината, но да говориш за любов няма по-подходящ ден от 14-ти февруари - денят на премиерата.
Четири влюбени двойки разкриха чувствата си на сцената и намериха опора за бъдещите си дни. Е, минаха и през много комични ситуации, които заредиха присъствалите в залата с положителни емоции. Актьорите успяха да запълнят отделените ни 60 минути с веселие, смях и свежи шеги.
След взривяващия успех на училищната сцена ни остава да пожелаем на младите театрали успех и извън Първомай. Надяваме се да представят достойно училището и града си на конкурси и изяви в различни български градове.

Доника Ставрева

Снимки: Сребрин Сребрев

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини