Приемат бюджета на 13 число

На 13 февруари, четвъртък, Общински съвет ще гласува проектобюджета на общината. На фатална дата, но с по- малко задължения общината ще влезе в следващата финансова година.  

На предстоящата редовна сесия ще бъдат взети решения по 10 точки от предложния дневен ред. Преди да дадат своя глас за новия бюджет съветниците ще трябва да одобрят изпълнението на стария. В постоянните комисии местните парламентаристи продължават с обсъждането на отчета за миналата година и проекторешението за предстоящата. Въпреки някои забележки те имат положително становище по тези въпроси и най- вероятното на редовната сесия проектобюджетът ще бъде приет в представения от Общинска администрация вид.

По думите на председателя на Общински съвет Дечко Петков са разгледани всички докладни и заявления от граждани, сдружения, кметове и др. Почти всички са удовлетворени в рамките на разумното и в зависимост от възможностите на общинския бюджет и обществения им принос.

Финансовата рамка на бюджет 2014 е 11552108 лв. Инвестиционната програма е в размер на 951 700лв; за събития от общоградски и национален характер от културния календар на общината са заделени 50 000лв; спортните школи разпределят 58 000лв, а туристическите дружества – 12 000 лв. Разходите, които се предвиждат като представителни на ОбС са 3000лв, а на кмета 5000 лв.

На сесията ще бъдат разгледани отчетите за работата на местния парламент за второто полугодие на миналата година, за състоянието на общинския дълг,  на културния календар за миналата година, както и проекта за 2014-та.

Днес предстоят още две от заседанията на постоянните комисии, предхождащи сесията, на които може да присъстват всички желаещи граждани и да получат отговори на интересуващите ги въпроси.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини