22 °C

Производителите на бели вина затрудниха журито на Х-я Празник на виното

За пръв път не една, а две награди за бяло вино бяха връчени на Х-я Празник на виното в Първомай.

Журито в състав инж. Татяна Стефанова – председател, и инженер-технолозите Доника Кънева и Данаил Янков беше затруднено от големия брой предоставени проби – 35. Още по-затруднено беше от факта, че за пръв път  има толкова много бели вина. Това ги принуди в категорията за бяло вино да връчат не една, а две награди, излизайки от предварително обявения регламент. Баш – майсторът на бялото вино се оказа Делчо Караславов, произвел напитката си от ркацители, а негов подгласник стана Атанас Атанасов. За най- добро от червените вина беше обявено мерлото на Чудомир Чоков, а след него бяха класирани мавруда на Петър Павлов и комбинацията мерло и памид на Николай Желязков. Наградите бяха връчени от кмета на общината Ангел Папазов. А някои от участниците поискаха в бъдеще всеки да научава забележките към произведеното от него вино, за да могат да се поправят.

Наградите за най- добрите бяха осигурени от „Томика – метал“, представена от г-жа Стефка Ангелова. Фирмата се занимава с производство и монтаж на изделия от неръждаема стомана, между които и винарски съдове.

Почетните консули на две  държави, които нямат установени дипломатически отношения помежду си – Армения и Турция бяха сред гостите на X-я юбилеен празник на Виното в Първомай, с което още веднъж доказаха, че хубавото вино и веселият празник правят отношенията ни по- добри. Освен господата Ехизияр Узунян и Шехнер Джебеджи община Първомай беше домакин на много и известни българи като режисьора Мая Вапцарова, археолога доц. Иван Джамбов, ректора на Аграрния университет Христина Янчева, председателя на РАО „Тракия“  проф.Иван Върляков, скулптора – общественик Жорж Трак, журналистът Николай Чапански и много други. Десетки първомайци се стекоха на площада пред читалището, за да опитат виното на гостуващите изби – „Загрей“, ,Шато Асена“ – Златовръх, „Aron Wineri“, Винпром „Стамболово“ и продукцията на производителя на пъдпъдъчи яйца Запрян Маджаров от Виница.

Подарък за всички присъстващи беше осигуреното вино и богатата сценична програма, която донесе много настроение. Сборен танцов екип „Майки и дъщери“, Групата за автентичен фолклор „Дебърските баби“, танцова формация „Евридика“, двата фолклорни оркестъра – „Дионис“ и „Тракийски звуци“ накараха дори и слънцето да надникне над падналата сутринта мъгла. Празникът беше благословен по традиция от Бог Дионис, в изпълнение на Петър Петров.

 Читалищните служители се постараха и X-я Празник на виното премина при безупречна организация.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини