Назъров, Атаман и други ще финансират хасковския футбол

Димитър Назъров/вдясно/ ще помага на хасковския футбол

Собственикът на машиностроителната фирма ПИМ Димитър Назъров, депутатът и строител Мехмед Атаман са двама от бизнесмените които ще наливат пари в представителния ФК „Хасково“ през 2014-та година. Към тях се присъединяват и други хасковски фирми от 20-те, поканени на днешната среща между кмета Георги Иванов и местния бизнес, съобщават от пресслужбата на футболния клуб. Срещата бе от 16 часа в общината, но се оказа закрита за журналисти, въпреки първоначалните индикации, че ще е прозрачна. По неофициална информация, желание за това са изявили самите бизнесмени.

Взето е решение фирмите, които помагат за издръжката на клуба да получават абонаментни карти за футболните срещи. Също така ще влязат и в управителния съвет на ФК "Хасково"2009.
За сега финансирането на обора е подсигурено за Б група. По различни пресмятания то излиза между 300 и 400 хиляди годишно. За да се търси пробив в елитната група на майсторите обаче ще трябват още доста пари и съответно благодетели. А група излиза между 1.2 и 1.5 млн годишно.

Дали ще има такава перспектива ще се реши след нова среща между местната власт и други фирми от региона. Днес някои от поканените отсъстваха, поради служебни ангажименти на собствениците си.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини