Хасковските „екзекутори“ се разцепиха, люспят Дучето и шефа си

Част от екзекуторите се отцепиха заради Дучето/вдясно/

Хасковските привърженици на ЦСКА със звучното име „Executors” спретнаха вътрешен преврат и отлюспиха досегашния си лидер Иван Ангелов заради „слаба организация и нулево развитие на фен-клуба“, както и за „обслужване на чужди интереси“. Декларация с тези твърдения беше разпратена до хасковските медии. В нея се заявява категорично, че „Името на Димитър Ангелов-Дучето, повече НЕ трябва да се свързва с името на фен-клуб „Executors”.

Дучето е националния лидер на червените фенове.

Хасковските „червени“ обаче не искат да го чуят. Не казват защо.

Декларацията и смяната на ръководството е решено на общо събрание на хасковския фен-клуб, проведено на 18.01.2014 година. На него е избран нов председател - Ивайло Недев-Ханко и заместник - Николай Запрянов-Воеводата.

Повод за събранието е категоричното несъгласие на цесекарите да бъдат замесвани в личностни или партийни интереси. Идеята на феновете е да подкрепят любимия отбор, независимо дали са членове на клуба или не. За членовете има отстъпки при организираните пътувания и при закупуване на клубни артикули.

Макар и неофициално, недоволството на редовите червени фенове е обяснено със замесването на агитките в различни политически или внушени от политиците граждански инициативи. Що се отнася до конкретната дейност на всеки фен-клуб, тя досега била изцяло загърбена – от много време няма нито едно организирано посещение на мачове на ЦСКА.

Това са глупости, реагира обвиняваният Иван Ангелов. „Организирано посещение имаше даже на последното дерби /Левски-ЦСКА за купата - б.а./ Отделен е въпросът кой как иска да пътува“, каза Ангелов. Думите му бяха потвърдени и от други цесекари. Ангелов многократно организирал безплатен транспорт за феновете или пътуване на преференциални цени. „Нека си правят каквото искат, но да не спекулират с марката „Executors”, която аз лично съм създал“, категоричен е Ангелов. Фен-клубът бе учреден през 2005 година и представен официално на следващата. В него членуват не по-малко от 150 души, докато на събранието от 18.01 са участвали 12. „Събранието им е нелегитимно“, отсече Ангелов и пожела на отцепниците да си вървят „по живо, по здраво“.

Г.Христов

Червените фенове вече ще са в два клуба
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини