Обществените поръчки - на дневен ред в местния парламент

Информация за провеждането на процедури и възлагането на обществени поръчки през 2012-13 година ще разгледат общинските съветници на редовната си сесия днес от 17.30 часа. В подготвената докладна са описани 13 процедури проведени през 2012 и още 12 за текущата година. Документът е публикуван на сайта на общината.

На 23  февруари 2012 година се прекратява действието на Наредбата за Малките обществени поръчки. До този момент са възложени 8 такива поръчки, а след това по силата на актуализирания Закон за ОП до средата на ноември 2013 г. са проведени процедури и са възложени или са в процес на провеждане още 14.

В проекта за дневния ред на местния парламент фигурират общо 10 точки, по които ще трябва да се вземе решение. Между тях е предложението за одитор на МБАЛ – Първомай. Съветниците ще разгледат и възможността ОУ „Отец Паисий” с. Искра, и ОУ „Св.св. Кирил и Методий” с. Дълбок извор да кандидатстват пред Националния Доверителен Еко Фонд за финансиране на проектни предложения за подобряване на енергийна ефективност.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини