13 °C

И EVN рапортува, че е готово за зимния сезон

EVN България Електроразпределение посреща започналия вече зимен сезон с подготвени

съоръжения и сътрудници. Подготовката обхвана въздушни и кабелни линии, електрически уредби, трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството. Основните направления на подготвителните мероприятия включваха инспекции и ремонти на съоръжения, доставка на ново оборудване, специализирана техника и инструменти. Дружеството посреща зимния сезон с достатъчен запас от складови наличности и необходими материали. Както във всяка една община на лицензионната територия на дружеството, внимание беше отделено и на зимните курорти и туристически центрове.

Част от дейностите по подготовка на  EVN България Електроразпределение са  инспекции мрежите средно и ниско напрежение, подмяна на стълбове, проверка и оборудване на всички трафопостове и възлови станции, собственост на дружеството;  преглед на специализираната механизация. ЕВН разполага с 369 високопроходими автомобили, 8 моторни шейни и 30 високопроходими автовишки. Допълнително са осигурени и 2 броя АТВ, оборудвани с вериги, които се използват в труднодостъпни места. Доставена е специализирана техника и материали – дистанционни щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки, инструменти за работа под напрежение. Дружеството е осигурило и дизел-генератори, в случай на екстремни атмосферни условия, които забавят бързото възстановяване на захранването при аварии. Изградена вътрешна мрежа в дружеството за бърза комуникация, независима от външни доставчици и модерна система за телемеханика, която позволява дистанционно управление на съоръженията по мрежата.

 През 2013 г. бяха изградени 36 нови обекта с дистанционно управление от общо 252. Усъвършенствана е система за координация на аварийните екипи чрез използване на GPS.

 Отчитайки опита от работата на дружеството в условия на тежка зимна обстановка, дружеството е създало необходимата организация за действия при усложнени условия: въведена е организация на аварийните екипи, налице са 6 центъра за кабелни лаборатории, 2 специализирани диспечерски звена за управление на мрежата и 4 центъра за специализирана техника. В случай на необходимост в дружеството е създаден процес за работа при кризи и активиране на координационен кризисен щаб.

За справянето с различни ситуации през зимата, EVN България разчита и на доброто взаимодействие на своите регионални диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и Териториални дирекции ”Гражданска защита”.

На всички областни управители, общински кметове и директори на Териториални дирекции "Гражданска защита” е предоставена информация за конкретните лица за контакти от EVN България.

 На разположение на клиентите е също и денонощният телефонен център на дружеството, където  могат да се информират по различни въпроси или да подават сигнали за евентуални аварии.

ЕVN България

Телефонен център 24 часа в денонощието

0700 1 0007 – телефон при аварии

0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки

0700 1 0207 – телефон за автоматична проверка на сметка 

Пресцентър ЕВН

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 14.04.2021

Последни новини