Пролетни цветя украсяват фоайето на Общината

Пролетни цветя, изрисувани от Милена Чолакова, украсиха фоайето на Общинска администрация. Изложените платна са плод на двугодишен труд. Между тях има и пейзажи от красивия Пирин, от близки местности, икона и няколко експресионистични сюжета.

Милена е родом от Първомай, от малка рисува. Първият ѝ учител е бил Шишков, а след това е горд последовател на Генко Генков и Михаил Рашков. Завършила е школа за иконопис, но от няколко години се отдава на живописта.

Отскоро се е завърнала в родния Първомай. Запознала се е с Тоска Запрянова. Двете имат идея да направят клуб на  местните художници. Приятно изненадана е от кмета на общината Ангел Папазов. Той не само радушно е приел нейната изложба, но има намерение да се направи постоянна експозиция на първомайски художници.

Завърнала се към корените си, художничката потърсила свои съученици, за да съпреживеят радостта ѝ. За съжаление дългото ѝ отсъствие е разрушило връзките ѝ. Сега мечтае да намери подходящ дървен материал, за да изпише върху него поредната икона.

Картините на Милена Чолакова ще са във фоайето Общинска администрация до 20 декември, когато щафетата ще е поета от Тоска Запрянова. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини