Общината е готова за първия сняг

Ден преди обещания от синоптиците първи сняг, в община Първомай обстановката е спокойна и имат готовност "да ловят снежинките във въздуха". Извършена е подготовка в няколко направления. Проведеният миналата година конкурс за поддръжка на пътищата при зимни условия беше за три години. Това даде възможност на фирмата, която го спечели - „Агродоминатор“, да подготви техника и консумативи с перспектива и за по – дълъг период. За зимно поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа тя разполага с 5 снегорина, 1 камион за разпръскване на пясък и една фандрома. За поддръжка на уличната мрежа в Първомай и кварталите са предвидени 4 снегорина и 2 пясъкоразпръскващи камиона. Задачата на снегопочистващата фирма е да поддържа 4 маршрута в общината и 4 района в града в състояние "проходини при зимни условия",  Общата дължина на уличната мрежа, която се предвижда да бъде поддържана е 48,480 км, а на общинските пътища – 117,450км.

Средствата, определени от републиканския бюджет до края на 2013 г са 17 575лв, а за периода януари – март – 52725лв. От общинския бюджет до края на тази година са отделени 15 000лв.

Почистването на улиците в селата е възложено на кметовете, а на местата за обществено ползване, каквито са спирките, е възложено на служители на общината и на служители, назначени по програмите за временна заетост. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини