Клубът на радостта посиня заради Ники Илиев

Бившият футболист на Левски, националния отбор и Футболист на България за 1987 г. - Николай Илиев гостува на Клуба на радостта.

Събитието, обявено от Татяна Вълчева във профила на клуба, събра ученици и фенове на футболиста и синия отбор.

Бившият футболен треньор Илия Ганчев запозна накратко децата с успехите на Ники, а след това заедно с Атанас Кичуков му връчи почетен знак и флагче на ФК „Борислав“.

Децата с любопитство гледаха футболиста, „чудейки се колко е стар щом толкова отдавна е печелил най- голямата българска футболна награда“. А той им каза, че само с много тренировки може да се постигнат големи успехи. След това добави, че тренировките трябва да вървят ръка за ръка с ученето. Само по този начин според него се изграждат интелигентни футболисти, а и винаги идва момент, в който футболната кариера приключва. Футболист 1 за ’87 година разказа на малчуганите и това, че постът на защитник е не по – малко успешен и атрактивен от поста на нападателя. Като един от защитниците с най- много голове, Ники Илиев сподели че голямата „тръпка“ е да защитиш вратата си, да предотвратиш гол, да избиеш топката от гол- линията.

След това гостът връчи по една топка с автограф на Клуба на радостта и на фен- клуба на „Левски“ в Първомай. Илиев върза клубно шалче на врата на всички присъстващи деца, под виковете им „Левски, Левски“. А те обещаха за следващата среща да научат химна на „Синята лавина“.

Визитата завърши на футболното игрище, където се срещнаха отборите  на „тези с шалчетата“ с  „тези без шалчетата“.

Много от децата искаха да вземат автограф, но тъй като нямаха подходящи картички просто си подаваха ръчичките. Едно от най- съобразителните момичета изтича до „Офисите“ и се върна с разпечатани емблеми на „Левски“. За награда получи голям автограф на името на сем. Йорданови. На игрището се появи и учителката по физическо възпитание госпожа Златка Генова, която настоя за снимка с госта. Тя съжаляваше, че заради ангажиментите си не е успяла да  присъства на срещата.

Ники Илиев си тръгна с обещанието, че ще се върне скоро в Първомай за честването на 90-годишнината на футболния клуб. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини