ПГСС почете делото и саможертвата на Апостола

Изображение 1 от 4

    С поднасяне на венец и с думи на почит и преклонение ученици и учители отбелязаха  150-годишнината от гибелта на патрона на училището – Васил Левски. От името на Общинска администрация венец пред паметника на Апостола на българската свобода, който е в двора на гимназията, поднесоха и заместник-кметът на община Първомай – Радослава Ставрева, и директорът на поделение „Образование и култура“ – Зорница Ганева. Към учениците, учителите и служителите, които присъстваха на тържестеното поклонение, се обърна кметът на общината ни Николай Митков. В словото си той призова младежите да вървят по следите на Васил Левски, а учителите да продължават да ги водят по тях.

    „Съдбата е отредила така, че гробът на Апостола на свободата Васил Левски не е запазен, няма ги неговите мощи, пред които да се преклоним. Но Левски е тук и сега, той е във всеки един от нас.“ Това са думите, с които учениците от клуб „Художествено слово“ с ръководител Елеонора Въцова предадоха посланието на всички събития, проведени през изминалата седмица под надслов „По следите на Васил Левски“. „С Левски в сърцето“, „Търся те, Апостоле“, „Левски – най-великият българин“ са темите, по които работиха гимназистите от различните класове.

    Пред паметника на училищния патрон днес бяха наградени и победителите в конкурса на тема:“Писмо до Васил Левски“. Грамотите и подаръците на първенците връчи кметът Николай Митков. Отличените прочетоха писмата си. На първо място в конкурса е класирана Елена Петрова от IX а клас, втора е Красимира Камова от същия клас, на трето място е Антонина Димитрова от VIII а клас. Поощрителни награди получиха Павел Янакиев от IX а клас, Ангелина Данаилова от XI б клас и Айсун Дуралиева от XII а клас.

    Писмата на победителите в конкурса са публикувани на сайта на Община Първомай.

    Parvomai.NET

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини