Много нови придобивки развиват способностите на децата от 4 училища

Четири спортни прояви през миналата седмица поставиха финал на един от етапите от проекта „Децата на Първомай – равен старт за всички“. Всеки от отборите от основните училища, участващи в него показа, че е най- добрият в един спорт. Дебърци победиха във футболната среща. Момичетата от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина показаха отлична игра на баскетбол, а учениците от ОУ „Св.св Кирил и Методий“ обраха почти всички призови места в състезанието за майсторско управление на велосипед.  В спортната надпревара се включиха и два отбора на ПГСС „Васил Левски“, които излъчиха победител във футболен мач по между си. Всички състезатели се появиха с новите си спортни екипи. А на всяко от събитията, освен ръководителите на проекта, присъстваше и председателя на комисията по младежта и спорта Илия Ганчев.

На 10 декември в актовата зала на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде показана изложба на предмети и творби от кръжоците по приложни изкуства.  Пак там на 10, 11 и 12 декември на заключителни концерти мажоретни и танцови състави, вокални групи и театрални колективи ще покажат продукции с нови костюми и декори.

Техническият координатор на проекта Катя Николова счита, че с изпълнение на по- голямата част от дейностите му е изпълнена и основната цел – подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение  на учениците от етническите малцинства чрез пълноценна интеграция в образователния процес. В резултат на това ОУ „Георги Караславов“, ОУ „Христо Ботев“ – с. Градина, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай и ПГСС разполагат с нови екипи, грънчарски колела, костюми, мултимедия, спортни пособия, велосипеди и куп други придобивки.   

До края на проекта ще бъде ремонтирана и спортната площадка на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- каза ръководителят му Юлиян Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини