Много нови придобивки развиват способностите на децата от 4 училища

Четири спортни прояви през миналата седмица поставиха финал на един от етапите от проекта „Децата на Първомай – равен старт за всички“. Всеки от отборите от основните училища, участващи в него показа, че е най- добрият в един спорт. Дебърци победиха във футболната среща. Момичетата от ОУ „Христо Ботев“ – село Градина показаха отлична игра на баскетбол, а учениците от ОУ „Св.св Кирил и Методий“ обраха почти всички призови места в състезанието за майсторско управление на велосипед.  В спортната надпревара се включиха и два отбора на ПГСС „Васил Левски“, които излъчиха победител във футболен мач по между си. Всички състезатели се появиха с новите си спортни екипи. А на всяко от събитията, освен ръководителите на проекта, присъстваше и председателя на комисията по младежта и спорта Илия Ганчев.

На 10 декември в актовата зала на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде показана изложба на предмети и творби от кръжоците по приложни изкуства.  Пак там на 10, 11 и 12 декември на заключителни концерти мажоретни и танцови състави, вокални групи и театрални колективи ще покажат продукции с нови костюми и декори.

Техническият координатор на проекта Катя Николова счита, че с изпълнение на по- голямата част от дейностите му е изпълнена и основната цел – подобряване на условията за равен достъп до образование и обучение  на учениците от етническите малцинства чрез пълноценна интеграция в образователния процес. В резултат на това ОУ „Георги Караславов“, ОУ „Христо Ботев“ – с. Градина, ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай и ПГСС разполагат с нови екипи, грънчарски колела, костюми, мултимедия, спортни пособия, велосипеди и куп други придобивки.   

До края на проекта ще бъде ремонтирана и спортната площадка на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“- каза ръководителят му Юлиян Димитров.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини