Земеделците търсят връзка с ГЕРБ

Петя Ставрева

ГЕРБ и Реформаторския блок са припознати от Партията „Обединени земеделци“ като възможни партньори, коментираха от ръководството на земеделската формация.

Според вътрешнопартийните решения земеделците ще търсят коалиции и с партьори от семейството на Европейската народна партия, и с партии, които са част от демократичната общност. Това каза преизбраният лидер на „Обединени земеделци“ Петя Ставрева на пресконференция в Хасково днес.

На форума присъстваха и представители от ръководството на местно ниво.Тя бе избрана за нов мандат на конгреса на 9 ноември в София.

Ставрева разкритикува изключените от партията шестимата членове, един от които е Йовко Филев от Димитровград. Това станало заради нередности в списъка им, където присъствали имената на починали хора, преди 2010 г. По темата „Haskovo.net” писа вчера.

„Трябва да бъдем честни и почтени, а не политически хамелеони като изключените“, заяви Петя Ставрева. Според нея те обслужват интересите на чужди политически централи, но не назова кои са те.

След изключването им, те поискали касиране на изборите. Нямат никакво основание за това, категорична бе Петя Ставрева. Радвам се, че бях избрана с пълно мнозинство, добави тя.

„Тези хора нарушиха устава и създадоха впечатление за разкол. Те дойдоха със сценарий да дискредидират конгреса“, заяви още Ставрева.

Петя Ставрева представи и част от решененията и приоритетите, които взели на форума в зала „България“ в София. Един от тях е да продължат да работят за консолидация на земеделското движение и на демократичното пространство.

От партията предлагат продажбата на българска земя на чужденци да се ограничи. Те предлагат инвеститорите да декларират, че ще обработват земята в продължение на поне 5 години. Също така да се въведе ограничение, според което не повече от 25% от земите в дадена община да се продава на чужденци.

Ставрева заяви още, че партията подкрепя протестиращите студенти и животновъди. В тази насока красноречиви били и данните за регистрираните фермери, които пред последните 6 години се стопили наполовина – от 135 000 на 70 000.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини