Борисов: Образованието е най-важно

Изображение 1 от 2

    ГЕРБ залагат двойно повишение на учителските заплати за четиригодишен нов мандат. Не ни е позволено да обещаваме нещо, което не можем да изпълним, каза Борисов.

    Образованието е на първо място, каза още Борисов. 
    В присъствието на министри от втория си кабинет и депутати от 43-то Народно събрание Борисов представя проекта на управленска програма. В централата на ГЕРБ присъства и кметът на София и зам.-председател на политическата сила Йорданка Фандъкова. 

    Борисов подчерта, че една седмица са работили върху програмата, като са отчетени наличностите. Целта е да бъде управлението по-успешно. Всяко правителство надгражда това, което е правило предишното, отбеляза Борисов. Чувам отново грандомански заявки за милиони долари, добави лидерът на партията. 

    „Преценихме, че трябва да запознаем хората с това, което правим през последните дни. На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълняваме. Не можем да ви храним с информация, която обещава бомбастични неща и затова една седмица работихме върху това, което може с наличностите на икономката, бюджета, финансите, да направим едно по-успешно управление", посочи лидерът на ГЕРБ. 

    Искам да кажа на моите опоненти – времето на моята толерантност приключи, категоричен беше Бойко Борисов.

    „Всяко едно изречение, което спестява чудовищните манипулации и кражби, се опитват върху нашето име да го насложат. Тези, които разбиха КТБ не могат да го припишат на нас. Не могат да го припишат на нас, ние бяхме в опозиция. Надявам се много скоро вече да има обвинителен акт по КТБ“, коментира Борисов. По думите му фалшивите новини, които се правят и манипулират, няма да се оставят вече без отговор. 

    Може да се наложи Народното събрание да се събере, да промени Изборния кодекс и да ходим на избори по нови правила. В ГЕРБ се готвим и за мажоритарни, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Ботосов. 

    "Да си произведем машини за гласуване, а да не наемаме, защото ще има често избори",  предложи Борисов. Ако не се състави правителство при този антагонизъм, ще се харчат на няколко месеца десетки милиони, посочи още той.


    Далеч не всички сектори са представени днес, защото в много от тях чакаме още детайли и предложения. Това, което имаше като приоритет преди години, грабежи, поръчкови убийства, мисля, че положихме достатъчно усилия“, обясни Бойко Борисов. 

    По думите му това, което след това са заварили, са били овехтели градове и инфраструктура. „Както можем да наградим и какво може да стане по-добре според нас с налични бюджети? 
    Всяко правителство надгражда това, което е правило следващото. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. 
    2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи“, посочи Борисов.

    „Ако бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.“, попита Борисов. 

    Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка допълни Борисов като посочи, че ГЕРБ планира двойно увеличение на учителските заплати в рамките на 4-годишния мандат. 

    „Семействата, чиито деца не ходят на училища, няма да получават социални помощи. Поемаме ангажимент да не се закриват училища. Финансирането на училищата няма да зависи само от броя на децата. Насочваме усилия към инвестиции за даването на равен шанс на децата“, заяви Фандъкова. 

    Високите доходи и качествената икономика може да се постигнат с високо образование. На първо място това е преодоляване на неграмотността, посочи още Фандъкова.

    Доброволна военна служба за младежи и девойки планира още ГЕРБ за следващ управленски мандат. Имало много желаещи младежи и девойки. Военно обучение в гимназиален курс и в университета иска партията.

    Източник: dir.bg

    Коментари в сайта

    Последни новини