Свиленград не пуска децата си да ритат в Хасково

Свиленградчани бойкотират провеждането на срещи на стадион

Младост“ в Хасково заради окаяното състояние на спортното съоръжение. Ръководствата на ФК “Свиленград 1921“ и ФК“ Свиленград“ разпратиха уведомителни писма до шефа на Зоналния съвет на БФС в Хасково и до централата на Футболния съюз. В документа те сигнализират за проблема и дори наричат терена „опасен“.

На стадион „Младост“, който е собственост на община Хасково, се провеждат мачове от детско-юношеското футболно първенство. Заради липсата на трева и разнебитената инфраструктура на спортното съоръжение свиленградчани категорично отказват децата им да гостуват за срещите с отборите на ФК “Асти АБ“ и ФК “Хасково 2009“.

На такъв терен младите футболисти не само не могат да се развиват, но рискуват сериозно здравето си“, коментира секретарят на ФК „Свиленград 1921“, който е и старши експерт в община Свиленград Антон Пенчев. Това не е стадион. Това е поляна“, допълни треньорът на юношите Петър Костадинов. От свиленградския клуб декларират, че не търсят конфликт, реакцията им е само превантивна мярка.

Майка съм на футболист от детската школа на Свиленград. Освен това обичам футбола като игра. Всички родители сме притеснени за здравето на децата си, когато стане дума, че ще гостуват в Хасково“, казва и Даниела Георгиева, член на Контролния съвет на ФК “Свиленград 1921“.

Кметът на Хасково Георги Иванов трябва да обърне и внимание на спорта. Свиленград е малка община, но в това отношение е за пример, че нещата могат да се случват, когато има воля и когато местната управа не е нехайна за младите хора“, допълва Даниела Георгиева.

Въпреки че най-скорошната среща на свиленградски отбор като гост в Хасково е през пролетта, от клуба още отсега предлагат да поемат разходите на младите футболисти от областния град и мачът да се играе на „Колодрума“. Идеята е подкрепена от президента на ФК “Свиленград 1921“ Иван Пехливанов.

Подобен мач се е играл само преди няколко седмици, когато юношите на Хасково вместо да са домакини, са играли втори мач като гости на Димитровград. Така на практика младите футболисти са лишени от домакински двубои и от възможността да покажат уменията си на собствен терен, не заради спортна немощ, а заради нехайството на общината.

Грижите за стадион „ Младост“ са пряка отговорност на ОП “Екопрогрес“. „Чистим стадиона и от време на време поливаме тревата“, коментира шефът на предприятието Коста Сарджев.

Дори бегъл поглед би установил, че по стадиона боклуците не са рядкост, а трева въобще няма.


М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини