Бежанец от Пъстрогор открит мъртъв край Кюстендил

Труп на бежанец, регистриран в центъра край село Пъстрогор, е открит

в кюстендилското с. Раненци, край границата с Македония днес, съобщава БТА. Информацията бe потвърдeна от директора на ОДМВР в Кюстендил Елиан Стамболийски.

Мъжът е на видима възраст около 35-40 години и в него е бил открит пропуск от Агенцията за бежанците за настаняване в “Пъстрогор”. Пропускът е на името на Семур Баур. Не може да се твърди, че е сириец или от друга държава, арабско говорящ е, на възраст 30-35 години, уточни окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев.

Една от версиите е, че е възможно чужденецът да е починал от измръзване. По първоначалния оглед на трупа не са открити следи от насилие. Назначена е аутопсия, за да се установят причините за смъртта.

Според разпространените информации починалият е бил в група от петима арабскоговорящи мъже. Те пристигнали до с. Раненци с две таксита, които ги оставили на международния път за ГКПП-Гюешево през нощта срещу понеделник. Останалите четирима обаче не са открити от патрулите на Гранична полиция, които са претърсвали района цяла нощ.

Въпреки намерената у починалия регистрация в Пъстрогор, той вече не е бил реално пребиваващ там, защото е изведен от лагера, уточни шефът на центъра Жельо Желев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини