Общини и служби рапортуват на Станчев готовност за зимата

Представители на общините, както и на изнесените държавни структури в областта, рапортуваха днес готовност за зимата. Съвещанието се проведе в областната администрация и се ръководеше от заместник-областният управител Иван Станчев. Представителите на общините информираха властта за отделените средства за сезона, за сключените договори с фирми за почистване, за сформиране на кризисни щабове в случай на бедствена ситуация. От общините не алармираха за сериозни проблеми. Най-лаконичен бе кметът на Маджарово Митко Армутлиев: „Всички изисквания са изпълнени. Готови сме. Чакаме снега“.

На съвещанието присъстваха и представители на изнесените държавни структури – Пътно управление, МВР, пожарна, болница, Бърза помощ. Всички те декларираха готовност за зимния период.

„Във всеки един от центровете ни има по едни високопроходим автомобил“, каза шефката на Бърза помощ д-р Петя Радева. Тя допълни, че в областта има 86 пациенти на хемодиализа, които може да се нуждаят от помощ при тежка зимна обстановка.

„Разполагаме с 570 легла. Имаме готовност при тежка ситуация да разкрием веднага още 129. Подсигурени сме с медикаменти и консумативи и можем да издържим месец без нови доставки“, каза от своя страна зам.-шефът на областната болница д-р Мариан Запрянов.

Пожарната и полицията също декларираха готовност за зимния период. От Пътното пък съобщиха, че са доставени 15 чисто нови машини от Англия, които ще чистят приоритетно магистрала „Марица“ и първокласната пътна мрежа.

Тодор Кръшков



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини