По-мързелив полицай ще охранява съда

Леглото за новия легнал полицай е готово

От утре нов легнал полицай ще охранява уличното пространство пред хасковския съд, след като днес работници от Екопрогрес изстъргаха асфалта пред сградата на Темида. Мързеливата полиция, както я наричат шофьорите, ще е по-по от предишната във всяко едно отношение. Новите изкуствени неравности ще са високи 7.5 см вместо предишните 5 см, дълги 4 м и 20 см, за разлика от само 50-те санта на старите бабунки. Изискват 8 тона асфалт, вместо няколкото лопати за предишните. Струва и 5 пъти по скъпо.

Новият стандарт на легналата полиция ще изисква значително по-голямо намаляване на скоростта, ако не искате колата ви да получи тежък ритник по окачването. От друга страна, ако я преодолеете бавно, е по-безопасна за картерите и броните на автомобилите. Те бяха традиционните жертви при преминаването на старите бабунки, особено някои извънгабаритни като тези по улица „Славянска“ и бул. „Васил Левски“. Haskovo.net многократно е предупреждавал за тези проблеми. Решаването им обаче започна след законодателна промяна, изискваща до края на 2013-та година да се подменят всички стари легнали полицаи, с новия стандарт. До края на тази година обаче в Хасково ще има само 2 нови легнали полицая - пред съда и пред училище „Васил Левски“. За повече няма време, съобщиха от Екопрогрес.

Засега има проект за подмяна само на 18 полицаи в Хасково, въпреки че в общината има цели 90 бабунки. Кога и дали ще се правят останалите, не е ясно. Преди дни ресорният зам.-кмет Златимир Желев изрази съмнение, че новите легнали полицаи ще са подходящи за хасковските улици. Щели да трошат снегорините и да пречат на отичането на водата. Двата, които ще се правят сега, ще играят ролята на тестови, за да се откроят евентуалните проблеми.

Г.Христов

Липсата на препятствие също се оказа препятствие за колите
Утре бабуната ще бъде готова, обещават от Екопрогрес
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини