Мая Вапцарова, Славка Бозукова и димитровградските поети ще поставят финал на Литературни празници 2013

Петко Каневски

Заключителен акорд на Литературния месец октомври ще поставят творците от дружество на писателите „Пеньо Пенев”-Димитровград.

Между най-добрите димитровградски поети е и племенницата на Никола Вапцаров, големият български режисьор Мая Вапцаров. Тя и приятелката ѝ Славка Бозукова – главен редактор на вестник „Стандарт“ ще бъдат в компанията на независимите поети Ваня Ганева, Величка Петрова, Демир Демирев – творци, превеждани на няколко езика в Европа, с много литературни награди. Между тях е и Кръстю Кръстев, но не председателят на първомайския писателски кръг, а съименникът му от Града на младежта. Групата поети ще бъде предвождана от председателя на димитровградското дружество – Петко Каневски. Той каза, че чака с нетърпение срещата в Първомай. Сигурен е, че заедно с колегите си ще поднесат една незабравима вечер на всички приятели на поезията. „Това е една от най-силните литературни групи, не само по мое мнение, а по мнение на софийските колеги – похвали се председателят. Избрали сме чисто по пеньопеневски мотото „Но нека вярата не оскъднява”. Петко Каневски сподели, че много съжалява, но здравословното състояние на тазгодишния носител на наградата за поезия „Пеньо Пенев“ не му позволява да дойде в Първомай, а това е роденият в Караджалово и завършилият Първомайската гимназия Ангел Ников.

Срещата с поетите от Димитровградския клуб ще се проведе на 29 октомври 2013 г.,  от 17.30 часа в Ритуална зала и се организира с помощта на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини