Турски кмет на частно посещение при Папазов?

Снимката е от сайта на общината

Любопитна информация четем на сайта на община Първомай, в секцията „Новини“: „Заместник кметът на гр. Текерда, Република Турция г-н  Синан Четиз бе на частно посещение при кмета на община Първомай г-н Ангел Папазов.“ И се питаме защо това частно посещение е толкова важно да бъде отразено на обществения сайт? Дали сайтът е за частно ползване или Четиз ага е толкова важен за първомайци? След това обаче, разбираме, че не е било толкова частно посещението, по-скоро ще трябва да е било неофициално. Там се споменава, че на гости на г-н кмета са били и „...кметът на село Воден  - г-н Мухамед Абед и г-н Васил Шапатов - собственик на фирма Витал, с които гостА обсъди възможности и перспективи за сътрудничество и обмен на стоки“. Някак логично идва въпросът какво сътрудничество може да има между гр. Текерда и село Воден? Но публикацията приключва до тук. Жалко – защото ни стана интересно и взехме да се питаме къде го разходиха този гост и колко ни струваше това посещение.

 Това  че сайтът на общината е организиран лошо не е новост. Намирането на необходимата информация е затруднено заради сложната навигация. Но е добре публикуването на кратки новини да бъде оглеждано внимателно, защото почти във всяка има бисери. А самата публикация за Световното първенство по карате киокушин е огромно недоразумение – защо това състезание е отразено точно на сайта на община Първомай би се зачудил всеки, който не знае, че на него е участвал първомаецът Емил Сталев и там той е станал вицешампион. Тази  информацията може да бъде намерена в галерията със снимки, а текстът може да бъде използван в часовете по български в  темата „Пълен и непълен член“, за разкош има и граматическа грешка. И неизвестни авторе, когато става въпрос за състезание по бадминтон, няма защо да слагаш кавички на наименованието на спорта.

След като направихме реклама на сайта, който посещават единици в общината, остава да зададем още един въпрос: защо седмица преди редовната сесия на Общински съвет все още не е качен проекта за дневния ѝ ред.

parvomai.net 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини