Димитър Ангелов - Удо спечели сърцата на първомайските гимназисти

Лекция на Димитър Ангелов – Удо пред гимназистите от СОУ"Проф. д-р Асен Златаров" се превърна в незабравима среща, която остави отпечатък в сърцето и ума на всеки от присъстващите. Младежите се замислиха за позитивното отношение към света, за средата и за собствената си реализация. Изнесената от преподавателя в Пловдивски университет  лекция, беше част от събитията, посветени на 100 - годишнината на гимназиалното образование в Първомай. В рамките на  симпозиума „По пътя на знанието“, днес Димитър Ангелов говори по темата „Първомай – градът на мечтите“.

Той е завършил средното си образование в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, беше и остава едно от най- популярните лица на своя випуск. С присъщия си артистизъм, Удо накара аудиторията да попива всяка от думите му, а след лекцията учениците сами идваха при него, за да го поздравят. Преподавател по риторика, той  спазваше всички закони на общуването с голяма група хора – от говоренето ясно, с динамика в гласа до обръщането по име към част от присъстващите и даване за пример на конкретен популярен човек от публиката. В случая, това беше неговият преподавател – Евтим Стефанов. Момичетата и момчетата чуха много неща, които и преди са им казвани, но както сами споделиха, за пръв път ги разбраха.

Лекцията започна с упражнение. Бяха раздадени листчета с въпроси към учениците, за техните страхове и  мечти, за представата им за богатството.  Лекторът си избра двама –девойка и младеж, които  да отговорят – Атанаска Тенева и Момчил Момчилов. Те посочиха като най- важно за тях семейството и приятелите,  споделиха, че искат да се реализират успешно в живота. Без да се усеща назидателност в тона, Димитър Ангелов убеди присъстващите, че най- важното е позитивното мислене, даде примери от своя ученически живот и професионалните си постижения. Младежите свободно започнаха да задават въпроси, лекцията се превърна в беседа. С финото си чувство за хумор, Удо успя да стигне да сърцата на децата. По- късно сподели колко приятно е изненадан от отговорите на двамата. „Повечето ми студенти  не могат да се справят с това упражнение“ – сподели той.

В края на лекцията един от организаторите на събитието – г-жа Албена Троева благодари на своя съученик и приятел Димитър Ангелов и му поднесе подарък от името на ръководството на училището. Заради огромния интерес е възможно до края на учебната година Удо отново да гостува на любимата си гимназия в още един откровен разговор с гимназистите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини