12 °C

Димитър Ангелов - Удо спечели сърцата на първомайските гимназисти

Лекция на Димитър Ангелов – Удо пред гимназистите от СОУ"Проф. д-р Асен Златаров" се превърна в незабравима среща, която остави отпечатък в сърцето и ума на всеки от присъстващите. Младежите се замислиха за позитивното отношение към света, за средата и за собствената си реализация. Изнесената от преподавателя в Пловдивски университет  лекция, беше част от събитията, посветени на 100 - годишнината на гимназиалното образование в Първомай. В рамките на  симпозиума „По пътя на знанието“, днес Димитър Ангелов говори по темата „Първомай – градът на мечтите“.

Той е завършил средното си образование в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, беше и остава едно от най- популярните лица на своя випуск. С присъщия си артистизъм, Удо накара аудиторията да попива всяка от думите му, а след лекцията учениците сами идваха при него, за да го поздравят. Преподавател по риторика, той  спазваше всички закони на общуването с голяма група хора – от говоренето ясно, с динамика в гласа до обръщането по име към част от присъстващите и даване за пример на конкретен популярен човек от публиката. В случая, това беше неговият преподавател – Евтим Стефанов. Момичетата и момчетата чуха много неща, които и преди са им казвани, но както сами споделиха, за пръв път ги разбраха.

Лекцията започна с упражнение. Бяха раздадени листчета с въпроси към учениците, за техните страхове и  мечти, за представата им за богатството.  Лекторът си избра двама –девойка и младеж, които  да отговорят – Атанаска Тенева и Момчил Момчилов. Те посочиха като най- важно за тях семейството и приятелите,  споделиха, че искат да се реализират успешно в живота. Без да се усеща назидателност в тона, Димитър Ангелов убеди присъстващите, че най- важното е позитивното мислене, даде примери от своя ученически живот и професионалните си постижения. Младежите свободно започнаха да задават въпроси, лекцията се превърна в беседа. С финото си чувство за хумор, Удо успя да стигне да сърцата на децата. По- късно сподели колко приятно е изненадан от отговорите на двамата. „Повечето ми студенти  не могат да се справят с това упражнение“ – сподели той.

В края на лекцията един от организаторите на събитието – г-жа Албена Троева благодари на своя съученик и приятел Димитър Ангелов и му поднесе подарък от името на ръководството на училището. Заради огромния интерес е възможно до края на учебната година Удо отново да гостува на любимата си гимназия в още един откровен разговор с гимназистите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021
Последни новини