25 °C

Димитър Ангелов - Удо спечели сърцата на първомайските гимназисти

Лекция на Димитър Ангелов – Удо пред гимназистите от СОУ"Проф. д-р Асен Златаров" се превърна в незабравима среща, която остави отпечатък в сърцето и ума на всеки от присъстващите. Младежите се замислиха за позитивното отношение към света, за средата и за собствената си реализация. Изнесената от преподавателя в Пловдивски университет  лекция, беше част от събитията, посветени на 100 - годишнината на гимназиалното образование в Първомай. В рамките на  симпозиума „По пътя на знанието“, днес Димитър Ангелов говори по темата „Първомай – градът на мечтите“.

Той е завършил средното си образование в СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, беше и остава едно от най- популярните лица на своя випуск. С присъщия си артистизъм, Удо накара аудиторията да попива всяка от думите му, а след лекцията учениците сами идваха при него, за да го поздравят. Преподавател по риторика, той  спазваше всички закони на общуването с голяма група хора – от говоренето ясно, с динамика в гласа до обръщането по име към част от присъстващите и даване за пример на конкретен популярен човек от публиката. В случая, това беше неговият преподавател – Евтим Стефанов. Момичетата и момчетата чуха много неща, които и преди са им казвани, но както сами споделиха, за пръв път ги разбраха.

Лекцията започна с упражнение. Бяха раздадени листчета с въпроси към учениците, за техните страхове и  мечти, за представата им за богатството.  Лекторът си избра двама –девойка и младеж, които  да отговорят – Атанаска Тенева и Момчил Момчилов. Те посочиха като най- важно за тях семейството и приятелите,  споделиха, че искат да се реализират успешно в живота. Без да се усеща назидателност в тона, Димитър Ангелов убеди присъстващите, че най- важното е позитивното мислене, даде примери от своя ученически живот и професионалните си постижения. Младежите свободно започнаха да задават въпроси, лекцията се превърна в беседа. С финото си чувство за хумор, Удо успя да стигне да сърцата на децата. По- късно сподели колко приятно е изненадан от отговорите на двамата. „Повечето ми студенти  не могат да се справят с това упражнение“ – сподели той.

В края на лекцията един от организаторите на събитието – г-жа Албена Троева благодари на своя съученик и приятел Димитър Ангелов и му поднесе подарък от името на ръководството на училището. Заради огромния интерес е възможно до края на учебната година Удо отново да гостува на любимата си гимназия в още един откровен разговор с гимназистите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини