3-километров крос ще събере ученици и ветерани

Стартът е на алеята на Централния площад на север от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, към ул. Димитър Благоев“, завой надясно, ул. „Яворов“ до ул. „Иван Асен II“, вдясно до улица „Братя Миладинови – юг“, продължава се до ул. „Сливница“, завой надясно по ул. „Сливница“ и по алеята до изходния пункт до читалището.

Едно от най-вълнуващите събития от празничния календар на СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ е предстоящият на 18 октомври юбилеен крос. Той е посветен на 100-годишнината на гимназиалното дело в Първомай.- и е под патронажа на кмета на общината Ангел Папазов.

Дължината на трасето е 3 км и преминава по маршрут: Стартът е на алеята на Централния площад на север от ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“, към ул. Димитър Благоев“, завой надясно, ул. „Яворов“ до ул. „Иван Асен II“, вдясно до улица „Братя Миладинови – юг“, продължава се до ул. „Сливница“, завой надясно по ул. „Сливница“ и по алеята до изходния пункт до читалището.

Желаещите да се състезават са разделени в 6 групи: момчета и момичета 13-16 години, младежи и девойки от 17 до 19 години и мъже и жени над 19 години. Участие вече са заявили ученици от училищата в Първомай и ветерани – лекоатлети. За да защитят честта на училището ще се включат учителките Катя Николова, Гинка Димова, Виолета Атанасова, Иванка Кертикова и директорката им Елена Иванова.

По трасето са разпределени съдии, които ще следят за феърплей и проблеми на участниците. Всички състезатели задължително представят бележка за здравословното си състояние преди 17 октомври и се явяват 20 минути преди старта на кроса. Всеки от тях бяга с полученият от организаторите номер и трябва да финишира с него. Награди ще отнесат всички победители до трето място във всяка група но има изискване – те да са с рекламните потници на организаторите.

Повече информация и отговор на всички въпроси можете да получите на тел. 0897915976. Желаещите да подкрепят финансово участници и организатори могат да го направят на сметката а Училищното настоятелство Аура

IBAN: BG51 CECB 9790 1007 3787 00

ЦКАБ АД клон Пловдив

Стартът на кроса ще бъде даден на 18 октомври от 15 часа.

Днес, в чест на 100-годишнината на гимназиалното дело в Първомай, в библиотеката на СОУ "Проф. д-р Асен Златаров" ще бъде представена драматизацията „Асен Златаров – основоположник на броматологията в България“. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини