Поетичен пърформанс ще открие Литературни празници 2013

С пърформанс на „Рое 3“ ще бъдат открити утре Литературните празници на гр. Първомай.  Елица Мавродинова, Иван Брегов и Стефан Радев са трима поети, артисти, коментатори – накратко – нестандартни творци. Рое се изписва на латиница и идва от думата „поезия“, а 3-защото са трима. Имат фейсбук-група, в която заявяват „ Ние сме трима поети, които пишат различно, но мислят еднакво. Тази група е платформа за споделяне на интересни културни събития и добра поезия.“ Елица Мавродинова е позната на първомайската публика –през 2009г тя получава специална награда за поезия на името на Сл.Караславов. Журито й я присъжда извън статута, защото към този момент все още не е член на Съюза на българските писатели. Носител е на мног други награди, между които на името на Петя Дубарова, на Дамян Дамянов и Пеньо Пенев.

Организаторите на поетичните празници – Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ се надяват да поставят едно ново и по- различно начало, което да привлече повече и по- млада публика. Утре – 1 октомври, те канят почитателите на ритмичната реч от 18 часа във фоайето на първия етаж в читалището.

В рамките на Литературните празници са предвидени две срещи с творци и литератуни четения, станалият традиционен празник на изкуствата за деца и централното събитие – връчването на националната награда за поезия на името на Слав Хр. Караславов.

Програмата ще бъде публикувана в каре 2 на сайта.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини